Vakantiewerk in Duitsland

Iedereen gaat natuurlijk graag op vakantie. Wat als je het niet kan betalen? Dan kan je altijd nog gaan werken in het buitenland. Als je wilt werken in Duitsland kan je bijvoorbeeld op de klantenservice slag. Ik raad aan om een parttime baan te zoeken, want dan heb je nog genoeg tijd om vakantie te vieren.

Soorten werk
Als je naar een vakantiewerk zoekt, denk je natuurlijk snel aan werken op een camping. Je kan dan bijvoorbeeld aan de slag op een van de Duitse Waddeneilanden of in het Zwarte Woud. Je kunt dan werken als barman maar ook als animator. Als dit niets voor jou is, kan je bijvoorbeeld opzoek naar een baan als reisleider. Natuurlijk kan je ook opzoek naar een baan in de klantenservice of ICT maar meestal is dit voor een langere tijd. Erg leuk ook, maar wat minder geschikt als vakantiewerk. Het belangrijkste is dat je een baantje zoekt wat bij je past. Werken in het buiteland op een camping is niks voor jou als je niet gastvrij bent.

Waar moet je op letten?
Lees de arbeidsvoorwaarden goed door. Het is erg belangrijk om te weten waar jij voor tekent. Print de afspraken die je met je werkgever maakt uit en neem deze mee. Zorg natuurlijk voor een geldig identiteitsbewijs of paspoort. Vergeet ook niet om jezelf te verzekeren. Het is ook wel handig dat het arbeidscontract door beide partijen ondertekend is.

Wonen
Wanneer je aan de slag gaat op een camping of vakantiepark, woon je vaak op de locatie zelf. Maar als je aan de slag gaat als klantenservice medewerker moet je natuurlijk wel ergens wonen. In een hotel verblijven is erg duur. Dit wil je natuurlijk niet. Zorg dus dat je op tijd op zoek gaat naar een woning.

In het kort
Het is het zeker waard om een baantje te zoeken in het buitenland. Werkervaring in het buiteland zal altijd goed op je cv staan. Zorg er wel voor dat je alles goed geregeld hebt voor je vertrekt.